Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Οργανικά βότανα

 

Οργανικά βότανα
Τα οργανικά βότανα σήμερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική, ως τσάι και ως συστατικό στο νοικοκυριό και στα προϊόντα προσωπικής περιποίησης. 

Τα βότανα, συγκεκριμένα τα οργανικά, καλλιεργούνται στις μέρες μας ακολουθώντας αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας τους. 

Με άλλα λόγια, τα οργανικά βότανα πρέπει να καλλιεργούνται δίχως τη χρήση συνθετικών χημικών λιπασμάτων, εντομοκτόνων, συντηρητικών πρόσθετων τροφίμων και γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Το κομμάτι γης, όπου αυτά τα βότανα καλλιεργούνται, δεν πρέπει να περιέχει αυτά τα χημικά στοιχεία για πολλά χρόνια πριν από την παραγωγή των οργανικών τροφών. 

Έτσι, τα βότανα θα πρέπει να φέρουν μία ετικέτα ή ένα σύμβολο που να δηλώνει την οργανική τους προέλευση, πληρώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας.  

Η διατήρηση μίας ποικιλίας ξηρών βοτάνων στο χώρο της κουζίνας σας αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη κάθε φορά που έχετε τη διάθεση να επιδοθείτε σε κρεσέντο μαγειρικής. Συγκεκριμένα μπαχαρικά και φυσικά συστατικά συνδέονται με διάφορες κουζίνες από ολόκληρο τον κόσμο. 

Για παράδειγμα, η ελληνική κουζίνα βασίζεται σε φυσικές ουσίες, όπως η ρίγανη και ο δυόσμος, καθώς και σε μπαχαρικά όπως το σκόρδο, με στόχο την δημιουργία εξαιρετικών γαστριμαργικών εμπνεύσεων και το καρύκευμα ορισμένων πιάτων. Επίσης, τα ιταλικά πιάτα ενισχύονται με την παρουσία του βασιλικού, του θυμαριού και διάφορων μπαχαρικών, όπως το μαύρο πιπέρι.  

Από την άλλη, υπάρχουν πολλά είδη τσαγιού, όπως το πράσινο τσάι, που προέρχονται από φυτά, όπως το camelliasinensis, τα φύλλα του οποίου αποτελούν τη βάση της δημιουργίας τόσο του πράσινου όσο και του μαύρου τσαγιού. 

Το πράσινο τσάι αποτελεί ένα εξαιρετικό ρόφημα για όλες τις ώρες της ημέρας και είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες από τη φύση του.  

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε μία ποικιλία οργανικών φυτών σε διάφορα καταστήματα λιανικής, ακόμη και στο διαδίκτυο, τα οποία μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματά σας για την ευεργετική δράση αυτών των προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου